Ktorý film si pozrieme v Letnom kine na Kuchajde v stredu 14. augusta 2024 o 21.00?

Vojna policajtov

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Obidvaja chcú zmeniť mechanizmus, ktorého sú súčasťou, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj napriek usvedčujúcim dôkazom. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou.

Krajina pôvodu: Slovensko, Česko

Rok výroby: 2024

Dĺžka: 151 min.

Réžia: Rudolf Biermann

Hrajú: Alexander Bárta, Juraj Loj, Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Róbert Jakab, Anežka Petrová, Marián Mitaš, Jakub Štáfek, Ady Hajdu a ďalší

ČSFD: 68 %

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ueItjLOGoJ8&ab_channel=CinemArtSK

Niekto klope na dvere

Rodinná dovolenka na chate uprostred lesa ďaleko od akejkoľvek civilizácie sa začala dobre, no potom sa na prahu domu objavili ,,oni štyria“. Vyzerajú ako členovia šialenej náboženskej sekty, ktorí sa snažia úbohým dovolenkárom vysvetliť, že svet, taký, ako ho poznajú, sa skončí, ak ho nezachránia. V skutočnosti od nich nežiadajú nič zložité. Stačí, ak spomedzi seba vyberú jedného dobrovoľníka, ktorý sa obetuje za spásu planéty.

Krajina pôvodu: USA

Rok výroby: 2023

Dĺžka: 96 min.

Réžia: M. Night Shyamalan

Hrajú: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Rupert Grint

ČSFD: 56 %

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3ZjlvKespuE&ab_channel=CinemArtSK