Ktorý film si pozrieme v Letnom kine na Kuchajde pred budovou Lakeside Park 02 v sobotu 3. augusta 2024 o 21.00?

Chlapec a volavka

Dospievajúci chlapec Mahito sa s otcom presťahuje na vidiecke sídlo ďaleko od hektického Tokia. V novom domove sa zoznámi so svojráznou hovoriacou volavkou, ktorá ho láka na preskúmanie záhadnej opustenej veže. V nej Mahito objaví magický svet, ktorému vládne tajomný starec. Na ceste za poznaním sa stretne so statočným dievčaťom Himi, armádou papagájov aj roztomilými stvoreniami Warawara.

Krajina pôvodu: Japonsko

Rok výroby: 2023

Dĺžka: 125 min.

Réžia: Hajao Mijazaki

Hrajú: Sóma Santoki, Takuja Kimura, Džun Fubuki, Džun Kunimura, Kaoru Kobajaši

ČSFD: 77 %

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PwOLS5yqvnE&ab_channel=Aerofilms

Asteroid City

Asteroid City by bolo úplne nezaujímavým miestom na mape, keby ho pred rokmi nezasiahol meteorit, ktorý doň vyhĺbil dieru. Neďaleko vzniklo bizarné mestečko, kde sa pravidelne stretávajú výnimoční mladí ľudia a ich rodičia, aby si porovnali sily, zabavili sa a uistili sa, že vo svojej genialite nie sú sami. Mesto sa dostane na titulky novín po celom svete vďaka „blízkemu stretnutiu tretieho druhu“, ktoré sa uskutoční počas jedného takéhoto podujatia. A kým sa podarí zistiť, čo sa vlastne stalo, musia tu všetci zostať a nevedomky nadviazať vzťahy rôzneho druhu.

Krajina pôvodu: USA, Veľká Británia

Rok výroby: 2023

Dĺžka: 105 min.

Réžia: Wes Anderson

Hrajú: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Edward Norton, Bryan Cranston, Jake Ryan, Maya Hawke, Rupert Friend, Tom Hanks, Tilda Swinton, Margot Robbie

ČSFD: 59 %

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3KoOf0Sh3fQ&ab_channel=CinemArtSK