Ktorý film si pozrieme v Letnom kine na Kuchajde v sobotu 20. júla 2024 o 21.30?

Ako prežiť svojho muža

Mladá herečka Lucie (Jana Bernášková) sa po materskej dovolenke snaží vrátiť do práce, bojuje s klasickými problémami slobodných matiek a zároveň sa pri hľadaní novej lásky zamotáva do bláznivých situácií. Hlavnú hrdinku na jej neľahkej životnej ceste sprevádzajú mierne uletené kamarátky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a zhmotnený vnútorný hlas Šedivka (Ivana Chýlková), s ktorou má veľmi komplikovaný vzťah. Koľko mužov a žien musíme v živote prežiť, kým stretneme toho pravého…?

Krajina pôvodu: Česko

Rok výroby: 2023

Dĺžka: 90 min.

Réžia: Rudolf Merkner

Hrajú: Jana Bernášková, Marek Němec, Ivana Chýlková, Roman Zach, Iva Pazderková, Mahulena Bočanová

ČSFD: 27 %

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=I30n8ip6Dv4&t=15s

Dve slová ako kľúč

Voľné pokračovanie filmu Úsmevy smutných mužov, ktoré režíroval Dan Svátek podľa úspešnej knihy Josefa Formánka. Snímka Dve slová ako kľúč sleduje osudy rôznych ľudí na niekoľkých kontinentoch, ktoré sa postupne prelínajú a nakoniec sa spoja do jedného príbehu. Nakrúcanie prebiehalo po celom svete – okrem Českej republiky štáb natáčal aj vo Francúzsku, Dánsku, Indii, Himalájach, New Yorku, Japonsku či na indonézskom ostrove Siberut.

Krajina pôvodu: Česko

Rok výroby: 2023

Dĺžka: 100 min.

Réžia: Dan Svátek

Hrajú: David Švehlík, Ivan Franěk, Diana Dulínková, Daniel Olbrychski, Pierre Richard, Gen Seto, Jana Nagyová, Jaroslav Dušek,

ČSFD: 49 %

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SQrltenCQB0